Placera pengar kan du göra i många olika tillgångsklasser som aktier, fonder, sparkonton, obligationer, räntepapper och fastigher. Vilken tillgång är bäst? Det hänger lite på dig själv och vad du har för mål med ditt sparande.

placera pengar

Hur ska man investera pengar?

Det som är absolut bäst när du ska investera pengar är att läsa på först så att du bygger på din kunskap. En bra sida är placera pengar som skriver hur du gör dina investeringar på bästa sättet. Det är en blogg som tipsar om vilka sparkonton som har bästa sparräntan till vilka aktier som man ska äga lånsiktigt. Du kan även se författarens aktieportfölj liksom läsa analyser.

Andra sätt är att läsa bra litteratur som handlar som pengar och aktiesparande. Det finns speciellt mycket böcker från USA i det här ämnet, så titta efter amerikanska författare. Var försiktigt med att lyssna på råd från bankmän eller investeringsbanker då de gärna tipsar om egna sparprodukter som inte alltid är bäst för dig som enskild sparare.

Privatekonomi är viktigt idag

Privatekonomi är viktigt idag då du behöver göra investeringar och placera pengar för att ditt kapital inte ska urholkas. Anledningen till att det kan bli så är för att världens regeringar och centralbanker trycker pengar vilket gör att valutan blir mindre värd (sedlar och mynt). Detta kommer göra att en inflationen kommer så minskar värdet på kontanter och ökar priset på varor och tjänster som vi vill köpa. Privatekonomi har därför aldrig varit viktigare, se till att skaffa kunskap om aktier och fastigheter eller företag som alla är inflationsskydd i en tid då hela världen skapar mer pengar.

Placera pengar