Bästa sparräntan får du idag på sparkonton hos nischbanker som kan erbjuda en rörlig ränta på 5% och uppåt medan du kan få en fastränteplacering på 10% i ränta om året. Ofta behöver dessa företag låna in pengar för investeringar i fastigheter eller liknande och betalar därför ut en ränta som tack för att du överlåter dina pengar ett tag.

Bästa sparräntan Villkor
Bästa sparräntan
Sparränta 6,5%
Fria uttag
Insättningsgaranti: Nej
Öppna

Vart hittar jag bäst sparränta?

bästa sparräntan

Du hittar den bästa sparräntan på starsidan på den här sidan. Vi har listat två av de sparkonton som har högst i Sverige. Att räntan är bra är inget att fundera över, problemet är att det finns ett tak på hur mycket pengar du kan spara hos en nischbank eller kreditinstitut. Normalt är taket mellan 50 000 – 100 000 kr så du får försöka sprida ut beloppen hos olika aktörer, på det sättet sprider du också risken i ditt sparande.

”Riskspridning är att ha flera korgar med ägg istället för en”

Att spara pengar är alltid bra och ger en extra buffert i vardagen och privatekonomin. Men om du vill få dina pengar att växa snabbare så räcker inte ett vanligt bankkonto. Eftersom styrräntan är så låg så har bankerna endast erbjudit nollränta till sina sparkunder, vilket är riktigt dåligt när inflationen ökar. Därför behöver du titta på andra sparalternativ. Det bästa sparkontot kan du hitta på bästasparräntan.net där  även kan jämföra med andra högräntekonton.

Vad ska jag tänka på?

Tänk på att bestämma dig innan för vilken räntesats du vill ha, vad är viktigast en hög sparränta eller en låg spartakt till insättningsgaranti? Om du väljer sparkonton med garanti så är alltid sparräntan lägre eftersom risken är liten. Därför kan det vara värt att spara ett mindre belopp hos en nischbank eftersom räntan är så bra.

Fundera också på hur länge du vill spara pengarna, 3 månader eller 3 år? Om du vet att du inte behöver pengarna så kan du binda dem hos en bank under längre tid för att få en högre fast sparränta en gång om året.

Betala dig själv först

Ett tips är att använda tankesättet ”betala till dig själv först innan du betalar räkningar och inköp”. Om du använder autogiro eller gör en insättning till sparkontot direkt när du får din lön så ökar du din förmögenhet. Välj därför att månadsspara 10% av din lön så bygger du sakta upp en finansiell självständighet.

Bästa sparräntan